Waardoor ontstaan piercing bultjes?

Ook wel vochtbultjes of ontstekingen genoemd terwijl dit niet altijd terecht is. Heb je last van droge piercing bultjes dan kunnen deze silicone discs helpen om alles weer rustig te krijgen. Let op! Het is geen wondermiddel en er zijn een paar ‘spelregels’. Deze discs pakken niet de oorzaak van het probleem zelf aan. Om te zorgen dat de bultjes wegtrekken en vooral ook niet meer terugkomen is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken en niet alleen het probleem op te lossen. Een silicone disc is alleen een mogelijk hulpmiddel om eventuele problemen helpen op te lossen. De eerste stap is het achterhalen waarom je last hebt van de bultjes. Dat kan komen door bijvoorbeeld:

  1. Slechte kwaliteit sieraden. Als het sieraad niet glad is afgewerkt schuurt het constant door het gaatje waardoor er beschadiging ontstaat en er bultjes komen.
  2. Teveel beweging. Het sieraad kan te lang zijn, of omdat je er zelf aanzit of het blijft bewegen.
  3. De piercing heeft een trauma meegemaakt. Klinkt heftig maar je sieraad kan blijven hangen achter een kledingstuk of plukje haar. Of als er per ongeluk iets tegen aan gestoten is tijdens rommelen in huis, een knuffel geven of tijdens het sporten.
  4. De piercing zit scheef. Als ie niet in 90 graden zit komt er ongelijke druk op het gaatje en komen er vaak bultjes.
  5. Er komt druk op de piercing. Door bijvoorbeeld erop slapen, koptelefoon, oordopjes of een kledingstuk/accessoire/hoofddeksel die precies op de piercing drukt.
  6. Het kan ook een combinatie van bovenstaande zijn. Hoe meer van deze dingen samen, hoe groter het bultje vaak is.

 

Hoe kom ik van mijn piercing bultjes af? 

Je weet wat de oorzaak is? Dan is stap twee het oplossen/vermijden van de handelingen die de bultjes veroorzaken en kun je ondertussen de silicone discs dragen om de bultjes te verminderen. Zorg ervoor dat je staafje 1mm (bij 1 disc) of 2 mm (bij 2 discs) langer is (speling willen we voorkomen) dan je nodig hebt anders komt je piercing te strak te zitten. Je wilt dat de disc(s) tegen je huid en tegen het sieraad komt te zitten. Zit het te los dan verliest ie zijn werking en zit ie te strak dan gaat het irriteren. Binnen de eerste twee weken zou je de eerste tekenen van vermindering van de bultjes al moeten kunnen zijn. Gemiddeld duurt het zo’n vier tot tien weken voordat je het beste resultaat ziet. Merk je dat in de tussentijd het schijfje los komt te zitten van de huid? Dit is een goed teken en betekent dat de bultjes weg aan het trekken zijn, maar dit betekent ook dat de disc zijn werking verliest omdat ie niet meer tegen de huid aan komt. Dit kun je makkelijk oplossen door er een korter staafje in te doen. Als je merkt dat de bultjes helemaal (maar dan ook echt helemaal) weg zijn kun je de disc weglaten. Meestal duurt dat zo’n vier tot tien weken. 

Is het tijd om ze te proberen? Hier kun je de silicone no-pull piercing discs bestellen.

Piercing bultjes

Nieuwe Wiki’s

Niets gevonden.

Populaire Wiki’s

Niets gevonden.

Piercing Zetten

Vragen? Stuur een appje